Youtube Instagram

Cum să alegeţi o cabină de duş?

Te numeri printre cei care preferă un duș rapid și confortabil decât o baie în cadă?

Ce trebuie să urmărești când alegi o cabină de duș :

1. Aspectul cabinei de duș – tipul cabinei


Dacă preferați un design ușor, modern, alegeți o structură fără ramă, compusă numai din sticlă securizată și balamale sau profile de fixare,  anexate la perete de sticlă.


Modernitatea și funcționalitatea este oferită de structura cabinei, fără profile verticale. Cu o ușă glisantă economisiți spațiu în baie.


Cel mai răspândit cadru pentru cabine, cadru prin care sticla este fixată de strictura peretelui, ceea ce crește rezistența cabinelor împotriva manipulării dure.

2. Forma și dimensiunea spațiului pentru duș

În funcție de spațiul existent, puteți alege între cabinele de duș pătrate, dreptunghiulare sau arcuite, între dimensiunile de 75 x 75 cm, 90 x 120 cm, sau folosiți-vă de caracteristicile practice ale ușilor de duș în combinație cu un perete fix (dimensiuni pana la 100 x 200 cm), care nu vă limitează la dimensiunile standard. O parte din spațiul pentru duș poate deveni o cada de baie acrilică clasică, o cădiță adâncă cu scăunel sau viceversa..

3. Modalitatea de deschidere a ușii

Să țineți cont de spațiul minim necesar în jurul cabinei, pentru o utilizare confortabilă. RAVAK vă oferă mai multe opțiuni de deschidere a ușii :

Posuvné

Culisantă – nu se deschide în exterior, salvand spațiul. În plus, permite scurgerea apei în zona de duș, fără riscul de a uda în baie. Funcționarea silențioasă și fiabilă este garantată de sistemul AntiBlock.

Zalamovací posuvné

Culisare spre interior – are un spațiu de intrare mare și nu permite scurgerea apei ăn afara spațiului de duș.

Otočné pivotové

Pivotantă – sistem de deschidere simplu, nu necesită intreținere. Ușa se deschide spre exterior, oferind un spațiu mare de intrare.

Pantové/otočné

Pivotantă cu balamale – balamale din metal cromat/profile pivotante ce permit blocarea în poziția închis și ridicarea ușii la deschidere pentru a proteja garnitura de jos. La unele modele, ușile se pot deschide atât în interior, cât și în exterior.

4. Particularitățile spațiului înconjurător

Trebuie să aveți în vedere spațiul minim necesar în jurul cabinei de duș, pentru utilizarea acesteia în mod confortabil. Un aspect important este și modul deschidere al ușilor cât și localizarea spațiului de intrare în cabina de duș. Vă pot oferi soluții ușile glisante sau cele care se deschid în interior.

5. Etanșeitatea

Gradul de scurgere a apei în afară, depinde și de tipul de design structural al cabinei. Puteți paria însă pe soluțiile oferite de noi, soluții excelente, dovedite de lunga noastra experiență în fabricarea acestor produse .