Instagram Pinterest Youtube

Baie în alb și negru - Sfaturi + modele pentru o amenajare inspirată

Baia în alb și negru, dominată de designul negru al căzii Freedom W.Baia în alb și negru, dominată de designul negru al căzii Freedom W.

Baia este una dintre încăperile importante din orice locuință. Aceasta trebuie amenajată astfel încât să reprezinte o adevărată oază de relaxare, unde să te poți retrage ori de câte ori ai nevoie de un moment de liniște. Pentru a reuși să creezi un concept de design armonios și conform gusturilor tale, e recomandat să acorzi atenție decorului și culorilor utilizate în întregul spațiu. O recomandare la mare căutare o reprezintă băile alb negru, datorită rafinamentului și ușurinței de transformare a cadrului într-o direcție stilistică sau alta.

Citește mai departe și descoperă de ce aspecte trebuie să ții cont dacă îți dorești să amenajezi baia în alb și negru.

Cuprins

  1. Este baia în alb și negru o alegere avantajoasă?
  2. Sfaturi pentru amenajarea băii în alb și negru, într-un mod armonios

1. Este baia în alb și negru o alegere avantajoasă?

Dacă ești în dubii asupra modului de amenajare al băii, este bine să știi că o baie amenajată în alb și negru, reprezintă o combinație modernă în ceea ce privește designul interior. O astfel de alegere nu numai că este modernă, ci și elegantă, permițând în același timp construirea unui design deosebit în funcție de preferințele personale. Utilizând doar două nonculori, poți alege cu ușurință bateriile și accesoriile pentru baie, astfel încât să conturezi un spațiu plăcut și relaxant.

Bateria TD F 014.20, pune în valoare curbele delicate ale chiuvetei 10°.Bateria TD F 014.20, pune în valoare curbele delicate ale chiuvetei 10°.

Rafturile negre cu un panou frontal cromat, vă permit să asortați baia până la cel mai mic detaliu cu bateriile și alte accesorii de baie.Rafturile negre cu un panou frontal cromat, vă permit să asortați baia până la cel mai mic detaliu cu bateriile și alte accesorii de baie.

Bateriile 10° Free  cu un finisaj negru mat, vor ridica nivelul stilului băii dumneavoastră.Bateriile 10° Free cu un finisaj negru mat, vor ridica nivelul stilului băii dumneavoastră.

Pentru a nu cădea într-o extremă sau alta, este important să te asiguri că în spațiul avut la dispoziție există un echilibru. În acest caz, e imperios necesar să proporționezi cele două nonculori în egală măsură. Altfel, riști să ai o baie prea întunecată sau prea rece. Desigur, toate aceste aspecte depind și de sursele naturale sau artificiale de lumină pe care le ai, cât și de modul de combinare al elementelor din încăpere. Contrastul dintre aceste două nonculori este foarte atractiv, fiind o combinație cromatică chiar aparte, care merită să fie încercată.

Ușa de duș PDOP1 din seria Pivot, este un exemplu de design curat și modern.Ușa de duș PDOP1 din seria Pivot, este un exemplu de design curat și modern.

Accesoriile de baie 10°, vor ridica pur și simplu oricare baie, la un nivel superior.Accesoriile de baie 10°, vor ridica pur și simplu oricare baie, la un nivel superior.

2. Sfaturi pentru amenajarea băii în alb și negru într-un mod armonios

Amenajarea băii în alb și negru nu pare o misiune foarte dificilă, dar totuși trebuie să fii atent la detalii, întrucât acestea vor face diferența dintre un design reușit și unul mai puțin reușit. Pentru început, este extrem de important să te gândești la finisaje, deoarece acestea constituie principalul suport vizual din încăpere. Așadar, este indicat să alegi plăcile, faianța și gresia astfel încât să dai contur unui decor coerent și armonios din toate punctele de vedere.

După ce faci aceste alegeri, îți poți îndrepta atenția către mobilierul pentru baie pe care vrei să îl integrezi. Pentru a nu regreta anumite alegeri pe parcurs, încearcă să te documentezi asupra materialelor și a calității acestora, luând în considerare mediul care se creează într-o baie.

Cabina de duș Nexty NSKK3, cu un stil minimalist, potrivirea perfectă cu mobilerele Balance.Cabina de duș Nexty NSKK3, cu un stil minimalist, potrivirea perfectă cu mobilerele Balance.

Mobilierele 10 °, ofera un elegant spațiu ascuns dar spațios, pentru toate lucrurile necesare în baie.Mobilierele 10 °, ofera un elegant spațiu ascuns dar spațios, pentru toate lucrurile necesare în baie.

Mobilierele Balance vă oferă posibilitatea să construiți propriul dumneavoastră set pentru baie, în concordanță cu dorințele individuale.Mobilierele Balance vă oferă posibilitatea să construiți propriul dumneavoastră set pentru baie, în concordanță cu dorințele individuale.

Un alt aspect important de care e bine să ții cont îl reprezintă cada, în cazul în care nu optezi pentru o cabină de duș. Dacă îți dorești o cadă de culoare neagră, atunci trebuie să ai grijă la cum împarți proporția de alb în încăpere. Pentru a scoate cada în evidență, este necesar ca în apropierea acesteia să existe o suprafață albă pentru crearea unui contrast armonios, care să scoată în evidență toate elementele. În cazul unei căzi de baie de culoare albă, situația rămâne aceeași, fiind necesară o zonă neagră proeminentă în jur.

Atunci când spațiul nu îți permite amplasarea unei căzi și optezi către dușuri, trebuie, de asemenea, să ții cont de felul în care realizezi amplasarea. Cum ușile cabinelor de duș sunt în general transparente, e recomandat să aranjezi elementele armonios pentru a crea un echilibru între fiecare textură, formă și culoare. În funcție de spațiul de care dispui, poți implementa câteva trucuri pentru a da impresia de spațialitate. Astfel, poți apela cu încredere la oglinzi mari și la mobilier suspendat. După ce ajungi într-un punct în care îți place cum a ieșit și îți dorești, totuși, o pată de culoare, poți alege un element de decor colorat, plante sau anumite detalii care să pună într-o lumină bună întreg designul creat în urma efortului depus.

Luxoasa cabină Walk-In Corner, ofera băii un stil aerisit, distinctiv.Luxoasa cabină Walk-In Corner, ofera băii un stil aerisit, distinctiv.

Moderna cadă freestanding Freedom W, pentru o baie atemporală.Moderna cadă freestanding Freedom W, pentru o baie atemporală.

Cada freestanding Ypsilon Wall, cu sifonul negru și baterii negre, arată într-adevăr luxos.Cada freestanding Ypsilon Wall, cu sifonul negru și baterii negre, arată într-adevăr luxos.

În concluzie, o baie amenajată în alb și negru reprezintă o alegere excelentă, datorită avantajelor aduse în prim plan privind ușurința compunerii decorului și îndreptarea către un anumit stil dorit. Fii atent la toate detaliile și conturează pas cu pas un design distins conform gusturilor tale.